Foto un Video No Jēkabpils līdz Pļaviņām Daugavā izveidojušies iespaidīgi ledus sastrēgumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Igors Krasuļenko

TVNET lasītājs Igors sestdien un svētdien fotogrāfijās iemūžinājis Daugavu, kāda pašlaik tā izskatās posmā no Jēkabpils līdz Pļaviņām. Attēlos un video redzama upe starp abām pilsētām, kā arī pie Zeļķu tilta. Pēc darbu autora paustā, visiespaidīgākie skati šajās brīvdienās vērojami pie Pļaviņām, kur, ledum sablīvējoties, izveidojušies līdz pat 3 metriem augsti ledus krāvumi.

Foto: Aizsalusī Daugava no Pļaviņām līdz Jēkabpilij

Jau ziņots, ka saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem, pagājušajā diennaktī ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā ir pazeminājies, un tikai atsevišķos upju posmos turpinās ūdens līmeņa kāpums.

No ledus brīvajos ūdens laukumos veidojas ledus, iet vižņi, vietām veidojas ledus un vižņu sablīvējumi.

Ūdens līmenis Daugavā posmā no Daugavpils līdz Pļaviņām stabilizējies, un notiek lēna tā pazemināšanās. Ledus veidošanās ietekmē ūdens līmenis par pusmetru paaugstinājies Daugavā pie Krāslavas, un tur ūdens līmeņa kāpums turpinās.

LVĢMC brīdina, ka, turpinoties sala periodam, pakāpeniski samazināsies upju notece, vietām vēl iespējama ūdens līmeņa paaugstināšanās ledus veidošanās ietekmē, bet kopumā ūdens līmenis pazemināsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu