Pirmdien daudzviet gaidāms sniegs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Naktī uz pirmdienu Latgalē un Vidzemē mazinājies sals, un pirmdienas rīts Latvijas lielākajā daļā ir siltāks par -3 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Gaisa temperatūra rīta agrumā 0..-3 grādi, valsts ziemeļaustrumos līdz -7 grādiem. Pūš lēns vējš, galvenokārt dienvidu vējš.

Debesis mākoņainas, daudzviet valstī ir neliels vai īslaicīgs sniegs. No dienvidrietumiem Latviju sāk šķērsot plašāki un stiprāki nokrišņi - sniegs un slapjš sniegs.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem sniega biezums Kurzemē un Zemgalē ir 1-8 centimetri, daudzviet Latgalē un Vidzemē tas sasniedz 11-16 centimetrus, biezākā sniega sega saglabājas Alūksnē - 21 centimetrs.

Rīgā mākoņains rīts, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra -1..-2 grādi. Sniega biezums novērojumu stacijā pilsētas centrā ir seši centimetri.

Pirmdien visā Latvijā snigs, dažviet snigs spēcīgi, valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāms arī slapjš sniegs un vietām iespējams smidzinošs lietus, prognozē sinoptiķi.

Debesis būs pārsvarā apmākušās. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -1..+2 grādiem, bet Ziemeļvidzemē tā būs -1..-4 grādi.

Rīgā pirmdien ilgstoši snigs, pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš un gaisa temperatūra svārstīsies ap nulles atzīmi.

Laikapstākļus nosaka liels ciklons, tā centrālā daļa vakarā nonāks Latvijā. Ciklonam virzoties uz austrumiem, otrdien Latvijā pastiprināsies ziemeļrietumu vējš, putinās un kļūs aukstāks. Atmosfēras spiediens 982-986 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -8,8 grādiem Alūksnē līdz +1,6 grādiem Ventspilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 14.janvārī bija +27 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -35..-36 grādi Somijas un Norvēģijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu