Otrdien stipri snigs un saglabāsies aukstums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēdējā diennaktī visstiprāk snidzis Ziemeļkurzemē, kur sniega sega vietām kļuvusi par 15 centimetriem biezāka, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Ventspils ostā sniega biezums pieaudzis no viena centimetra agrā pirmdienas rītā līdz 15 centimetriem otrdienas rītā, Irbenē - attiecīgi no septiņiem līdz 22 centimetriem, Talsos - no diviem līdz 14 centimetriem.

Vietām Zemgalē un Vidzemē sniega sega diennakts laikā kļuvusi par 8-12 centimetriem biezāka. Dziļākais sniegs valsts novērojumu stacijās saglabājas Alūksnē, kur tā biezums pieaudzis no 21 līdz 24 centimetriem. Valsts lielāko daļu klāj 7-20 centimetrus bieza sniega kārta.

Otrdienas rītā Latvijā snieg un putina, vietām stipri. Kurzemē nokrišņi mitējas. Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 10-15 metri sekundē, piekrastē līdz 19 metriem sekundē, bet valsts austrumos pagaidām saglabājas lēns vējš.

Gaisa temperatūra pazeminās, piecos rītā tā bija no -1,8 grādiem Daugavpilī līdz -7,7 grādiem Ainažos un Rūjienā.

Rīgā agrā rītā spēcīgi snieg un puteņo, vēja ātrums brāzmās pilsētas ziemeļos sasniedz 19 metrus sekundē, gaisa temperatūra noslīdējusi līdz -5..-6 grādiem.

Otrdien Latvijā ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 10-15 metriem sekundē, vietām piekrastē - līdz 19 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Sākot no valsts rietumiem, mākoņu kļūs mazāk, bet austrumu novados saglabāsies mākoņainas debesis. Daudzviet snigs un putinās, vietām - stipri. Uz autoceļiem gaidāms apledojums un sniega sanesumi.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs no -3 grādiem vietām Kurzemes rietumkrastā līdz -11 grādiem Vidzemē, vakarā sals pastiprināsies. Atrodoties vējā, sals šķitīs bargāks.

Rīgā turpināsies putenis un brīžiem snigs, vairāk nokrišņu būs priekšpusdienā. Sniegputeņa dēļ spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums. Saglabāsies ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 16-19 metriem sekundē. Gaisa temperatūra -6 grādi.

Laikapstākļus nosaka liels ciklons, tā centrālā daļa atrodas Latvijas austrumos un Krievijā. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 981 hektopaskāla austrumos līdz 991 hektopaskālam Dienvidkurzemes piekrastē.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -4,2 grādiem Rūjienā līdz +2,1 grādam Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15.janvārī bija +23 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -36..-37 grādi Skandināvijas kalnos un Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu