Ceturtdiena iesākas ar puteni; dienas laikā kļūs siltāks un vējš pierims

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Putenis.
Putenis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Agrā ceturtdienas rītā Latvijas centrālo un austrumu daļu no rietumiem sāk šķērsot nokrišņu zona, vietām snieg un puteņo spēcīgi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Dienvidu, dienvidaustrumu vējš turpina putināt sniegu, tā ātrums brāzmās sasniedz 10-15 metrus sekundē, Kurzemē un Zemgalē vējš kļūst lēnāks.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem sniega biezums novērojumu staciju laukumos plkst.5 bija no diviem trim centimetriem Pāvilostā un Saldū līdz 25 centimetriem Alūksnē un 26 centimetriem Krāslavas novada Piedrujā.

Gaisa temperatūra -4..-7 grādi, austrumu novados -7..-9 grādi.

Ceturtdien Latvijā nedaudz paaugstināsies gaisa temperatūra un valsts lielākajā daļā pierims vējš, prognozē sinoptiķi.

Sākot no rietumiem, mākoņu kļūs mazāk, saulainākā diena gaidāma Kurzemē. Vietām nedaudz snigs, priekšpusdienā būs vairāk nokrišņu, valsts austrumos rīta pusē gaidāms spēcīgs sniegputenis.

Vējš kļūs lēnāks un iegriezīsies no dienvidrietumiem un rietumiem, bet piekrastē tas no jauna pastiprināsies, brāzmās sasniedzot 14-18 metrus sekundē.

Gaiss iesils līdz +1..-4 grādiem, valsts austrumos - līdz -4..-7 grādiem.

Rīgā dienas gaitā beigsies snigšana un starp mākoņiem uzspīdēs saule, pūtīs neliels dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -2..-3 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens pazeminājies līdz 986-994 hektopaskāliem jūras līmenī.

Rīgā snieg un puteņo. Dienvidu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās samazinājies līdz desmit metriem sekundē, naktī tas sasniedza 17 metrus sekundē. Gaisa temperatūra -6 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -9,7 grādiem Dagdā līdz -2,3 grādiem Ventspils ostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17.janvārī bija +26 grādi Spānijas dienvidaustrumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -38 grādi Somijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu