Trešdien Latvijā bagātīgi snigs, puteņos un līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Trešdien, 24. janvārī, visu Latviju no rietumiem šķērsos nokrišņi - gaidāms slapjš sniegs, putenis un lietus, daudzviet nokrišņi būs spēcīgi, prognozē sinoptiķi.

Dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12-17 metriem sekundē. Pēcpusdienā Kurzemē un vakarā valsts centrālajā daļā vējš iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem.

Gaisa temperatūra būs 0..+4 grādi, vakarā Kurzemē un Zemgalē gaiss iesils līdz +4..+6 grādiem.

Rīgā gaidāms ilgstošs slapjš sniegs un lietus. Dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē, vakarā pūtīs lēnāks dienvidrietumu vējš. Siltākais laiks gaidāms vēlā vakarā, kad termometra stabiņš pakāpsies līdz +4..+5 grādiem.

Ciklons no Skandināvijas dienvidiem pārvietojas uz Baltijas jūru. Atmosfēras spiediens no rīta Latvijā 1003-1009 hektopaskāli jūras līmenī; gaidāma tā pazemināšanās.

Trešdienas rītā Latvijā ir pārsvarā mākoņains laiks un vietām smidzina lietus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra +1..+3 grādi. Uz autoceļiem daudzviet izveidojies apledojums.

Pūš lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās 7-12 metri sekundē.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem Kurzemes lielākajā daļā un vietām valsts vidienē nokususi vienlaidu sniega sega, bet daudzviet Vidzemē un Latgalē saglabājas 10-20 centimetrus biezs sniegs.

Rīgā pūš dienvidrietumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +2..+3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +2,2 grādiem Dagdā līdz +5,2 grādiem Kolkā. Alūksnē ar +3,1 grādu tika pārspēts 23.janvāra siltuma rekords, Rūjienā ar +4,3 grādiem tas tika atkārtots.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 23.janvārī bija +25 grādi Spānijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -19 grādi Zviedrijas ziemeļos un -27 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu