Arī ceturtdien Latvijā turpinās līt un snigt, daudzviet pūtīs brāzmains vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ceturtdien, 25. janvārī, Latvijā būs apmācies laiks, valsts lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi - lietus un sniegs, prognozē sinoptiķi.

Vietām - galvenokārt Latgalē - saglabāsies migla. Valsts rietumu un centrālajā daļā ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 13-18 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs 0..+3 grādi. Vietām valstī, bet vakarā jau daudzviet galvenie autoceļi kļūs slideni.

Rīgā gaidāms slapja sniega putenis un neliels lietus, ziemeļvēja ātrums brāzmās sasniegs 17 metrus sekundē, gaisa temperatūra būs +1..+2 grādi.

Ciklons no Latvijas virzās uz Baltkrieviju un kļūst vājāks. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 990-996 hektopaskāli; sākot ar Kurzemi, tas paaugstinās.

Ceturtdienas rītā gaisa temperatūra visā Latvijā ir 0..+3 grādi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis apmākušās, valsts lielākajā daļā palaikam līst, vietām lietus pāriet sniegā. Vidzemē un Latgalē ir arī migla.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem Kurzemē un vietām valsts centrālajā daļā nokususi vienlaidu sniega sega, bet valsts austrumos tās biezums vietām aizvien pārsniedz desmit centimetrus, Alūksnē saglabājas 20 centimetrus dziļš sniegs.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu un rietumu vējš, Kurzemē - nedaudz stiprāks ziemeļrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā apmācies un slapjš rīts, lēnu rietumu vēju nomaina mērens ziemeļrietumu vējš, gaisa temperatūra rīta agrumā vēl sasniedz +3 grādus.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +1,8 grādiem Alūksnē līdz +5,2 grādiem Kolkā un Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 24.janvārī bija +24 grādi Portugālē un +26 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -31 grāds Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu