Janvāra pēdējā diena būs salīdzinoši silta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Agrā trešdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no -1..+1 grāda austrumu novados līdz +4 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Visā valstī debesis ir apmākušās, vietām izveidojusies migla un smidzina lietus. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Kurzemē un lielākajā daļā Zemgales nav sniega segas, austrumu novados tā saglabājas, Alūksnē aizvien ir 20 centimetrus biezs sniegs.

Rīgā apmācies un nedaudz dūmakains rīts, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +2..+3 grādi.

Trešdien, 31.janvārī, Latvijā būs apmākušās debesis un brīžiem nedaudz līs, prognozē sinoptiķi.

Gaidāma arī dūmaka, vietām sabiezēs migla. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidrietumiem.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +2..+6 grādi.

Rīgā brīžiem gaidāms neliels lietus, redzamību pasliktinās dūmaka. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, gaiss iesils līdz +5 grādiem.

Eiropas dienvidu un centrālajā daļā saglabājas liels anticiklons, bet Skandināvijai no rietumiem tuvojas aktīvs ciklons un vējš ar orkāna spēku, tā ietekmē arī Latvijā naktī uz ceturtdienu pastiprināsies vējš. Atmosfēras spiediens 1019-1024 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +0,6 grādiem Madonā līdz +4,9 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 30.janvārī bija +21..+22 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -25 grādi Skandināvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu