Brīdina par Rīgā šonakt gaidāmo atkalu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Apledojusi ietve Krišjāņa Barona ielā.
Apledojusi ietve Krišjāņa Barona ielā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā naktī iespējama strauja apledojuma veidošanās, tāpēc iedzīvotājiem jārēķinās, ka ietves un brauktuves būs slidenas, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Paaugstinoties gaisa temperatūrai, Rīgā gaidāma atkala jeb sasalstošs lietus. Atkalas laikā visiem satiksmes dalībniekiem ir jābūt piesardzīgiem, jo ledus kārta uz ietvēm un brauktuvēm veidojas strauji, un, turpinoties lietum, arvien no jauna.

Ielu un ietvju uzturētāji ir gatavi veikt brauktuvju un ietvju kopšanas darbus, atbilstoši laikapstākļiem. Teritoriju uzturēšanas noteikumi Rīgā ļauj atkalas laikā ietvju kaisīšanai izņēmuma kārtā izmantot tīru sāli, lai pa ietvēm iedzīvotājiem būtu drošāk pārvietoties. Tomēr jārēķinās, ka arī tīrs sāls apledojuma veidošanos sasalstoša lietus laikā pilnībā novērst nevar.

Autovadītāji aicināti būt īpaši uzmanīgi mazākās apkaimju ielās, kur var veidoties apledojums. Nepieciešamības gadījuma šīs kategorijas ielās brauktuvju kaisīšanu veiks ar smiltīm.

Rīgas pašvaldība arī aicina transportlīdzekļu vadītājus būt īpaši uzmanīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Ārtelpas un mobilitātes departaments brīdina, ka melnais ledus visstraujāk var veidoties uz tiltiem un pārvadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu