Ceturtdien būs pārsvarā apmācies laiks, dažviet uzspīdēs saule

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien plkst. 5 gaisa temperatūra valstī bija no -3,8 grādiem Dagdā līdz +2,4 grādiem Rucavā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Debesis pārsvarā apmākušās, mazāk mākoņu Latgalē. Vietām nelieli nokrišņi. Dažviet - galvenokārt Kurzemē un Latgalē - sabiezējusi migla. Sliktākā redzamība novērojumu stacijās piecos rītā bija 190 metri Mērsragā un 220 metri Dagdā.

Sniega sega daudzviet Kurzemē un Zemgalē ir nokususi, valsts austrumu daļā tā saglabājas, Alūksnē ir 28 centimetri sniega.

Pūš lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā apmācies un dūmakains laiks, pūš dienvidu, dienvidaustrumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +1 grāds.

Daudzviet gaidāms neliels lietus un slapjš sniegs. Vakarpusē būs vairāk nokrišņu, īpaši valsts centrālajā daļā.

Braukšanas apstākļi uz galvenajiem autoceļiem dienā uzlabosies - apledojums nokusīs. Vakarā atsāksies apledojuma veidošanās, vietām ceļus pārklās sniegs.

Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu, dienvidaustrumu vējam, gaiss dienā iesils līdz +1..+4 grādiem.

Rīgā brīžiem nedaudz līs, vakarā gaidāms lietus un slapjš sniegs. Dienvidu, dienvidaustrumu vējš kļūs mērens, maksimālā gaisa temperatūra būs +3 grādi.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals un atmosfēras frontes. Gaisa spiediens jūras līmenī no 1020 hektopaskāliem Dienvidkurzemes piekrastē līdz 1026 hektopaskāliem Latgalē.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +0,6 grādiem Dagdā līdz +4,6 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 14.februārī bija +26 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -24 grādi Zviedrijas ziemeļos un -41 grāds Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu