Šodien gaidāms vējains un lietains laiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +1,8 grādiem Alūksnē līdz +6,7 grādiem Pāvilostā un +6,8 grādiem Rucavā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Visā valstī ir apmākušās debesis, daudzviet līņā. Dienvidaustrumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu 7-13 metri sekundē.

Latvijas lielākajā daļā nokusis sniegs, valsts austrumos tas saglabājas. Biezākā sniega sega novērojumu stacijās ir 13 centimetri Gulbenē un 24 centimetri Alūksnē. Dagdas novērojumu stacijā saglabājas 28 centimetrus augsta kupena.

Rīgā apmācies laiks, brīžiem līst, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 12 metriem sekundē, gaisa temperatūra +5..+6 grādi.

iektdien daudzviet Latvijā gaidāms neliels lietus, no rietumiem visu valsti šķērsos mērens lietus, prognozē sinoptiķi.

Valsts austrumos vairāk nokrišņu būs pievakarē, savukārt Latvijas rietumu pusē nokrišņi tad vairs nav gaidāmi un debesis nedaudz skaidrosies.

Dienvidu, dienvidaustrumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metrus sekundē. Pēcpusdienā Kurzemē vējš pierims un iegriezīsies no dienvidrietumiem, vakarā vējš pierims arī citviet valstī.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +4..+8 grādi.

Rīgā vairāk līs pēcpusdienā, savukārt stiprākais vējš pūtīs priekšpusdienā, kad gaidāmas dienvidu, dienvidaustrumu vēja brāzmas līdz 14 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz +7 grādiem.

Laikapstākļus nosaka spēcīga ciklona austrumu mala. Vācijas ziemeļus un Skandināvijas dienvidus skārusi stipra vētra. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 991 hektopaskāla Kurzemē līdz 1003 hektopaskāliem Latgales austrumos.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +1,9 grādiem Alūksnē līdz +7,2 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22.februārī bija +27 grādi Spānijas dienvidaustrumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -18 grādi Zviedrijas ziemeļos un -29 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu