Līdz mēneša beigām saglabāsies silts laiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Šīs nedēļas nogalē un nākamnedēļ gaisa temperatūra Latvijā saglabāsies krietni augstāka nekā parasti februāra beigās, palaikam gaidāms lietus un migla, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz sestdienu austrumu novados gaidāms lietus, no rīta un dienā valsts lielākajā daļā palaikam līs, Kurzemē - stipri. Naktī un priekšpusdienā daudzviet gaidāma migla, minimālā gaisa temperatūra būs 0..+5 grādi. Pēcpusdienā un vakarā pastiprināsies dienvidu vējš, gaiss iesils līdz +6..+10 grādiem.

Sestdienas vakarā un naktī uz svētdienu daudzviet Latvijā iespējamas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 15-20 metriem sekundē, nakts gaitā vējš norims, mākoņu kļūs mazāk un gaisa temperatūra pazemināsies līdz -1..+4 grādiem. Svētdien uzspīdēs saule, galvenokārt Latgalē iespējams lietus, maksimālā temperatūra būs +4..+9 grādi.

Arī nākamās nedēļas pirmajā pusē brīžiem līs, gaisa temperatūra naktīs nav gaidāma zemāka par nulli, dienās tā vietām var sasniegt +10 grādus.

Debesīm skaidrojoties, nakts un rīta stundās atsevišķos autoceļu posmos var veidoties apledojums.

Lietus dēļ, Vidzemē un Latgalē arī kūstošā sniega dēļ gaidāms ūdens līmeņa kāpums upēs. Vidzemes un Latgales upēs sāksies ledus iešana, iespējama sastrēgumu veidošanās un krasas ūdens līmeņa svārstības, brīdina hidrologi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu