Pirmdienas rītā vietām snieg; ceļi ir apledojuši

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pirmdienas rītā daudzviet Latvijā ir nelieli nokrišņi, vairāk snieg Ziemeļvidzemē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Alūksnē un arī vietām citviet valstī izveidojusies sniega sega. Autoceļi apledojuši galvenokārt Rietumlatvijā un ziemeļaustrumu novados.

Debesis pārsvarā apmākušās. Pūš lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra +2..-3 grādi.

Rīgā mākoņains rīts, pūš ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš ar ātrumu 3-8 metri sekundē, gaisa temperatūra nulle grādu.

Pirmdien gaisa temperatūra Latvijā nepārsniegs 0..+5 grādus, prognozē sinoptiķi.

Debesis klās mākoņi, tikai vietām uzspīdēs saule. Vietām gaidāms neliels lietus un sniegs, vairāk snigs no rīta Ziemeļvidzemē.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā nedēļas pirmajā dienā nav gaidāmi lieli nokrišņi, debesis segs mākoņi un vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem. Maksimālā gaisa temperatūra būs +3 grādi.

Laikapstākļus ietekmē zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1016 hektopaskāliem Latgalē līdz 1021 hektopaskālam Ziemeļkurzemē.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdienas pēcpusdienā valsts lielākajā daļā bija +3..+7 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17.martā bija +30 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -20 grādi Somijā un Krievijā.

Slapjš sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu

Pirmdienas rītā daudzviet Latvijā slapjš sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 68 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Alūksnes, Dobeles, Ogres, Rīgas, Liepājas, Talsu, Tukuma, Saldus, Valmieras, Valkas un Ventspils apkārtnēs.

Saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 834 grants ceļu posmā, norāda LVC.

LVC norāda, ka autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu