Trešdien Latviju no rietumiem šķērso aukstā atmosfēras fronte

TVNET/LETA
Papildināts 07:21, 10. aprīlis, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Trešdien, 10. aprīlī, maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +8 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz +22..+25 grādiem Latgalē, Sēlijā un Vidzemes austrumos, prognozē sinoptiķi.

Sākot ar Kurzemi, iegriezīsies rietumu vējš, kas brāzmās brīžiem pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekundē, pēcpusdienā un vakarā Kurzemē gaidāmas brāzmas līdz 18 metriem sekundē.

Mākoņi daļēji klās debesis, nav gaidāmi nokrišņi.

Rīgā caur mākoņiem spīdēs saule un nelīs, rietumu vēja ātrums brāzmās dažbrīd sasniegs 12 metrus sekundē. Gaisa temperatūra priekšpusdienā pakāpsies līdz +20 grādiem, dienas gaitā kļūs nedaudz vēsāks, bet vakarā gaiss atdzisīs līdz +10 grādiem.

No rietumiem Latviju šķērso aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens jūras līmenī 1010-1015 hektopaskāli.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta 10.aprīlī, ir +19,1 grāds 2017.gadā Mērsragā un Rīgā.

Kā ziņots, pirmie siltuma rekordi tika pārspēti jau naktī, kad Liepājā un Rucavā gaisa temperatūra sasniedza attiecīgi +17,5 un +17,6 grādus.

Naktī uz trešdienu Liepājā un Rucavā gaisa temperatūra sasniedza attiecīgi +17,5 un +17,6 grādus, un tas ir jauns 10.aprīļa siltuma rekords šajās novērojumu stacijās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Plkst.5 gaisa temperatūra bija no +4,9 grādiem Kolkā un +5,3 grādiem Mērsragā līdz +16,1 grādam Zosēnos un +16,7 grādiem Priekuļos.

Vējš galvenokārt lēni pūš no dienvidaustrumiem, bet Kurzemē, sākot no rietumiem, iegriežas jūras vējš un tādēļ gaisa temperatūra strauji pazeminās.

Mākoņu daudzums neliels, Kurzemē tas palielinās. Nav nokrišņu. Vietām migla.

Gaisa kvalitāte ir laba līdz viduvēja.

Rīgā maz mākoņu, pūš lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra +12..+15 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +14,1 grāda Kolkā līdz +26,2 grādiem Daugavpilī. 17 novērojumu stacijās tika pārspēts aprīļa pirmās dekādes siltuma rekords, un visas valsts dekādes rekords labots uzreiz par trim grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9.aprīlī bija +32 grādi Bosnijā un Hercegovinā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -15 grādi Alpu kalnos un -22 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu