Gaisa temperatūra Latvijā ceturtdien nepārsniegs +15 grādus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Ceturtdien, 11. aprīlī, Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +11..+15 grādiem, bet Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē tā nepārsniegs +8..+10 grādus.

Sinoptiķi prognozē, ka no rietumiem pamazām palielināsies mākoņu daudzums. Vēlā pēcpusdienā Kurzemē un vakarā arī Vidzemē daudzviet gaidāms lietus.

Rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē, pēcpusdienā Kurzemē un vakarā arī valsts centrālajā daļā gaidāmas brāzmas līdz 14-19 metriem sekundē.

Rīgā spīdēs saule, vakarpusē gaidāms apmācies laiks, bez ievērojamiem nokrišņiem. Dienvidrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 12 metriem sekundē, vakarā - līdz 16 metriem sekundē. Gaisa temperatūra sasniegs +13 grādus.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, no rietumiem tuvojas atmosfēras fronte. Gaisa spiediens pakāpies līdz 1022-1027 hektopaskāliem jūras līmenī.

Ceturtdienas rītā debesis virs Latvijas ir pārsvarā skaidras, nav nokrišņu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš. Stiprākās vēja brāzmas trešdien bija 19,7 metri sekundē Ventspils ostā.

Gaisa temperatūra +2..+6 grādi, vietām Latgalē +7 grādi. Gaisa relatīvais mitrums 70-95%. Gaisa kvalitāte ir laba.

Rīgā skaidrs rīts. Rietumu, dienvidrietumu vējš pūš ar ātrumu četri metri sekundē, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +5..+6 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +14,5 grādiem naktī Ventspilī līdz +27,1 grādam pēcpusdienā Daugavpilī. 10.aprīļa siltuma rekords Latvijā tika pārspēts par astoņiem grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10.aprīlī bija +30..+31 grāds Rumānijā un Balkānu pussalā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -7 grādi Alpu kalnos un -27 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu