Piektdien Latvijā gaidāms pavasarīgi silts laiks, daudzviet īslaicīgi līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien, 26. aprīlī, Latvijā, starp mākoņiem spīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +8..+13 grādiem.

Sinoptiķi prognozē, ka dienas gaitā daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, lietusgāzes var izraisīt lokālas vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā saule mīsies ar mākoņiem, iespējams īslaicīgs lietus. Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidu, dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +12 grādiem.

Laikapstākļus nosaka pazemināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens pamazām paaugstinās, no rīta tas ir 1009-1012 hektopaskāli jūras līmenī.

Piektdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no -0,7 grādiem Bauskā līdz +4,3 grādiem Ainažos un Rūjienā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Nav lielu nokrišņu, daudzviet Latvijā debesis ir skaidras. Vietām izveidojusies migla. Pūš lēns vējš, galvenokārt no dienvidiem.

Rīgā agrā rītā skaidrs laiks, pūš lēns dienvidu vējš. Gaisa temperatūra pilsētas centrā +2 grādi, bet lidostā reģistrēts -1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +4,8 grādiem Kolkā līdz +9,4 grādiem Rēzeknē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.aprīlī bija +34 grādi Krievijas dienvidos un +35 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -15 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu