VIDEO Dzeltenais brīdinājums: visā Latvijā šodien iespējams negaiss

TVNET/LETA
Negaiss Ogrē.
Negaiss Ogrē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Svētdiena Latvijā sāksies mākoņaina, bet vēlāk uzspīdēs arī saule, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Dienā nokrišņu zona turpinās virzīties uz valsts austrumiem, vēl daudzviet nesot lietu, līdz ar to diena sāksies ar visai mākoņainu laiku. Vietām gaidāmas arī stiprākas lietusgāzes, pastāv negaisa risks.

Tomēr diena nebūs pavisam pelēcīga, jo dienas gaitā no rietumiem debesis pakāpeniski sāks skaidroties, uzspīdēs saule un nokrišņi mitēsies. Vējš mēreni līdz mēreni stipri pūtīs no dienvidrietumiem, rietumiem, brāzmās pastiprinoties līdz 15-18 metriem sekundē.

Gaiss Latvijā iesils līdz +15, +19 grādiem, bet tā kā būs vējains, pēc sajūtām šķitīs, ka gaisa temperatūra ir vēl nedaudz zemāka.

Rīgā dienas pirmajā pusē palaikam gaidāms lietus, savukārt dienas otrajā pusē nokrišņi mitēsies un starp mākoņiem uzspīdēs saule. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17, +19 grādiem, bet vēja dēļ šķitīs, ka ir nedaudz vēsāks.

Sinoptiķi šodien arī izplatījuši dzelteno brīdinājumu visai Latvijai par iespējamu negaisu: dienas laikā Latviju no rietumiem šķērsos nokrišņu zona. Tuvākajās stundās vietām rietumos, vēlāk arī centrālajos un austrumu rajonos gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes, iespējama krusa.

Brīdinājums būs spēkā līdz plkst.18.

Uz augšu