Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Ceturtdien vietām Latvijā uzlīs

Stārķu ligzda Lielzalves muižā.
Stārķu ligzda Lielzalves muižā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien, 13. jūnijā, Latvijā palielināsies mākoņu daudzums un, sākot no dienvidrietumiem, vietām īslaicīgi līs, iespējams pērkona negaiss.

Sinoptiķi prognozē, ka pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra sasniegs +16..+21 grādu.

Rīgā sauli palaikam aizsegs mākoņi, pēcpusdienā iespējams īslaicīgs lietus. Galvenokārt pūtīs neliels dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +19 grādiem.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1014-1017 hektopaskāli jūras līmenī.

Ceturtdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, bez nokrišņiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Rīta agrumā debesis pārsvarā skaidras, pūš lēns rietumu un dienvidu vējš, piekrastē vējš ir stiprāks.

Gaisa temperatūra plkst.5 saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem bija no +5,8 grādiem Madonā līdz +13,1 grādam Ventspilī un Zvejniekciemā. Deviņos rītā gaidāmi +12..+16 grādi.

Rīgā īsi pēc saullēkta skaidras debesis, lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra +6 grādi lidostā un +10 grādi pilsētas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +15,6 grādiem Liepājas ostā līdz +21,2 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.jūnijā bija +42 grādi Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -8 grādi Alpu kalnos.

Uz augšu