Karstums atgriežas! Pirmdien gaidāmi pat +25 grādi

TVNET/LETA
Foto: Shutterstock

Pirmdien Latvijā gaiss iesils līdz plus 25 grādiem, vietām uzlīs un iespējams arī pērkona negaiss, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Naktī gaidāms mākoņains laiks, brīžiem vietām debesis skaidrosies. Galvenokārt valsts centrālajos reģionos būs īslaicīgs lietus un vietām iespējams arī pērkona negaiss. Saglabāsies lēns vējš un minimālā gaisa temperatūra naktī būs +13…+18 grādi.

Rīgā nakts aizritēs bez nokrišņiem un, pūšot lēnam vējam, gaiss atdzisīs līdz +16…+17 grādiem.

Dienā Latvijā būs mainīgs mākoņu daudzums un vietām īslaicīgs lietus, bet centrālajos un austrumu reģionos gaidāmas arī pērkona lietusgāzes, vietām līs stipri.

Pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20…+25 grādiem, bet Kurzemes piekrastē nebūs siltāk par +18…+20 grādiem.

Galvaspilsētā dienā būs mainīgs mākoņu daudzums, ar iespējamu lietu un pērkona negaisu. Pūtīs lēns vējš un gaiss iesils līdz +21…+23 grādiem.

Dienas vidū ultravioletā starojuma indekss sasniegs vidēju līmeni, tāpēc LVĢMC pārstāvji aicina cilvēkus ievērot piesardzību un ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros.

Uz augšu