Kādi laikapstākļi gaidāmi otrdien?

TVNET/LETA
Foto: dpa/scanpix

Otrdien Latvijā būs mainīgs mākoņu daudzums un vietām līs, prognozē sinoptiķi.

Naktī lielā valsts daļā debesis skaidrosies, nav gaidāmi būtiski nokrišņi, vienīgi pierobežas novadus Latgalē var skart lietusgāzes. Pūtīs lēns vējš, gaidāms arī bezvējš. Minimālā gaisa temperatūra no +9 grādiem dažviet Kurzemē līdz +16, +17 grādiem vietām dienvidaustrumu novados un piekrastē.

Dienā mākoņu kļūs vairāk un Kurzemē, sākot no dienvidrietumiem, gaidāms lietus, kas var būt stiprs, vakarpusē līs arī dažviet valsts centrālajā daļā. Vējš pārsvarā saglabāsies lēns, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+23 grādiem.

Rīgā naktī uz otrdienu gaidāms neliels mākoņu daudzums, dienā debesis aizklās mākoņi un vakarā iespējams lietus. Pūtīs lēns vējš. Naktī gaiss atdzisīs līdz +13 grādiem, dienā temperatūra sasniegs +22 grādus.

Pirmdien līdz plkst.14 piecās novērojumu stacijās valsts austrumu daļā labots jūlija pirmās dienas maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Alūksnē termometra stabiņš pakāpās līdz +29,6 grādiem, Dagdā - līdz +30,0 grādiem, Daugavpilī - līdz +31,5 grādiem. Karstuma rekords pārspēts arī Gulbenē, kur gaisa temperatūra sasniedza +30,2 grādus, un Rēzeknē, kur reģistrēti +30,4 grādi.

No rietumiem Latviju šķērso aukstā atmosfēras fronte, daudzviet līst, vietām līst ļoti stipri un ducina pērkons. Gaisa temperatūra Kurzemē, kā arī daudzviet Zemgalē un Vidzemes rietumos pazeminājusies līdz +16..+19 grādiem.

Jau ziņots, ka pirmdien Latvijas austrumu daļā iespējams spēcīgs pērkona negaiss - ļoti stipras lietusgāzes, vētra un lielgraudu krusa, brīdina sinoptiķi.

Valsts rietumu un centrālajā daļā, kur gaisa temperatūra jau ir pazeminājusies, pērkona negaiss un stiprs lietus vairs nav gaidāms.

Uz augšu