Piektdien starp mākoņiem izsprauksies saule; lietus gaidāms valsts austrumos

TVNET/LETA
Foto: Justs Kravalis/TVNET GRUPA

Piektdien, 12. jūlijā, Latvijā mākoņu kļūs mazāk, starp tiem spīdēs saule, bet valsts austrumu daļā - īslaicīgi līs, iespējams arī pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Vējš lēni pūtīs no rietumu puses. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +23..+28 grādiem, piekrastes lielākajā daļā - līdz +20..+22 grādiem.

Arī Rīgā mākoņu daudzums samazināsies, nav gaidāmi būtiski nokrišņi. Pūšot lēnam ziemeļrietumu un ziemeļu vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +24 grādiem, pie jūras tā būs +21 grāds.

Laikapstākļus dienā noteiks neliels paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens no rīta 1014-1015 hektopaskāli jūras līmenī.

Piektdienas rītā valsts centrālajā un austrumu daļā līst

Agrā piektdienas rītā daudzviet Zemgalē, Vidzemē un Latgalē līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis pārsvarā apmākušās. Daudzviet Latvijā ir dūmaka, vietām izveidojusies migla. Pūš lēns vējš, galvenokārt no rietumiem, dienvidrietumiem.

Gaisa temperatūra +17..+20 grādi.

Rīgā agrā rītā apmācies laiks, mitējas lietus un izklīst dūmaka, pūš lēns rietumu vējš. Gaisa temperatūra +19..+20 grādi.

Lielākais nokrišņu daudzums, kas pēdējā diennaktī reģistrēts valsts novērojumu stacijās, bija 19 milimetri Zvejniekciemā, 20 milimetri Bauskā un 22 milimetri Daugavgrīvā. Stiprākās vēja brāzmas 29 metri sekundē Bauskā, citās valsts novērojumu stacijās brāzmu spēks nepārsniedza 16 metrus sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +21,2 grādiem Kolkā līdz +30,5 grādiem Skrīveros.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.jūlijā bija +41..+42 grādi Spānijā un Balkānos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu +2 grādi kalnos Skotijā.

Jaunieši Bauskā 11. jūlijā palīdz likvidēt vētras radīto postažu:

11.jūlija vētras radītie postījumi Vecsaules pagastā:

GALERIJA: "Sadales tīkls" novērsis 100 pērkona negaisa izraisītus elektrotīkla bojājumus.

Arī sociālo tīklu lietotāji dalījušies ar vētras postījumiem Bauskas pusē un citviet Latvijā:

Uz augšu