Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Foto un video Latviju jau šķērso bīstami mākoņi; Lietuvā plosījies tornādo (2)

Papildināts plkst.20.05
Foto: https://www.facebook.com/OraiIrKlimatasLT

Sestdienas vakarā Latviju šķērso vairāki negaisa mākoņi, kas var radīt postījumus; tie virzās no dienvidrietumiem uz ziemeļaustrumiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Sestdienas pievakarē Šauļu apkaimē, Lietuvā, novērots tornādo jeb virpuļviesulis. Šis negaisa mākonis sešos vakarā atradās austrumos no Šauļiem un netālu no Latvijas robežas.

Cits pērkona negaiss šķērso Kurzemes centrālo daļu virzienā no dienvidiem uz ziemeļiem, pērkons dārdējis arī Pāvilostas pusē.

Tuvākajās stundās Latvijā veidosies jauni negaisa mākoņi, kas vietām sagādās ļoti stipras, bet īslaicīgas lietusgāzes, lokāli iespējama arī lielgraudu krusa, vētra un virpuļviesuļi, prognozē sinoptiķi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā sacīja, ka uz plkst.18.30 saistībā ar negaisu ir saņemts viens izsaukums – par nokritušu koku. Savukārt līdz plkst.20 jaunu izsaukumu nav bijis.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis oranžās pakāpes brīdinājumu par pērkona negaisu, tas spēkā visā valstī līdz pusnaktij.

Video: vētra Siguldas pusē

 

Uz augšu