Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Sinoptiķi brīdina par stiprām lietusgāzēm sestdienas vēlā pēcpusdienā valsts centrālajā daļā

Negaiss Rīgā
Negaiss Rīgā Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs sestdienas pēcpusdienā izplatījis brīdinājumu par stiprām lietusgāzēm un pērkona negaisu, kas laikā no plkst.14.00 līdz 20.30 iespējams valsts centrālajā daļā, kā arī austrumu rajonos. Meteoroloģiskā radara dati īsi pirms plkst.17.00 rāda, ka negaisa josla atrodas uz dienvidrietumiem no Rīgas, bet virs Zemgales jau diezgan plašā teritorijā ir izkārtojušies lietus mākoņi.

Foto: Ekrānuzņēmums
Foto: Ekrānuzņēmums

Pašreizējās prognozes liecina, ka Rīgā arī nakts sākumā iespējams pērkona negaiss, bet pēc lietus daudzviet Latvijā sabiezēs migla, kas svētdienas rītā var ievērojami apgrūtināt redzamību.

Savukārt svētdien, 21.jūlijā dienā sauli palaikam aizklās mākoņi, daudzviet tie nesīs īslaicīgu lietu, bet vietām gaidāms arī pērkona negaiss. Vējš būs lēns, un gaiss iesils līdz +20…+25 grādiem.

Rīgā svētdien, 21.jūlijā, gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams, ka lietum pievienosies arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, bet maksimālā gaisa temperatūra būs +22…+23 grādi.

Spīdot saulei, ultravioletā (UV) indekss sasniegs vidēji augstu līmeni, tādējādi sinoptiķi aicina būt piesardzīgiem un ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros.

Uz augšu