Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Izsludināts dzeltenais brīdinājums par stipru karstumu

Foto: AFP/SCANPIX

Piektdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +12 grādiem Madonā un Zosēnos līdz +19,1 grādam netālajos Priekuļos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Sagaidāms, ka deviņos rītā visā Latvijā gaiss iesils līdz +18..+22 grādiem.

Debesis pārsvarā skaidras, nav nokrišņu. Vietām - īpaši pie ūdenstilpēm valsts centrālajā un austrumu daļā - sabiezējusi migla.

Pūš lēns dienvidaustrumu vējš, dažviet Vidzemē un Latgalē saglabājas bezvējš.

Rīgā skaidrs rīts, dienvidaustrumu vējš pūš ar ātrumu divi metri sekundē, gaisa temperatūra pirms saullēkta +16 grādi lidostā un nepilni +19 grādi pilsētas centrā.

Piektdien no plkst.11 līdz 21 visā Latvijā būs spēkā sinoptiķu izsludinātais dzeltenās pakāpes brīdinājums par stipru karstumu.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27..+32 grādiem.

Sagaidāms, ka daudzviet tiks pārspēts 30.augusta karstuma rekords, var krist arī šā datuma nacionālais rekords - 1992.gadā Dagdā reģistrētie +31,7 grādi.

Saglabāsies sauss un saulains laiks, vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidiem.

Rīgā visu dienu spīdēs saule, pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš un gaiss sakarsīs līdz +30..+31 grādam.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, no rietumiem tuvojas aukstā atmosfēras fronte, kas Latviju šķērsos sestdien. Gaisa spiediens 1019-1024 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +22,3 grādiem Kolkā līdz +28,5 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.augustā bija +35..+38 grādi daudzviet Centrāleiropā un Dienvideiropā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu 0..+1 grāds Islandē, Krievijas ziemeļos un kalnos Norvēģijas dienvidos.

Uz augšu