Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Daudzās novērojumu stacijās kritis 30.augusta karstuma rekords

Foto: Shutterstock

Piektdien līdz plkst.16 sešpadsmit novērojumu stacijās labots 30.augusta maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Augstākā gaisa temperatūra agrā pēcpusdienā bija +31,6 grādi Mērsragā, un +31 grāda atzīme sasniegta arī Bauskā, Dobelē, Staļģenē un Rucavā. Karstuma rekords pārspēts arī Ainažos, Alūksnē, Jēkabpilī, Liepājā, Madonā, Pāvilostā, Saldū, Skrīveros, Stendē, Ventspilī un Zosēnos, savukārt Gulbenē tas atkārtots.

1992.gada 30.augustā Dagdā gaisa temperatūra pakāpās līdz +31,7 grādiem, tas ir visas valsts rekords šim datumam. Savukārt augusta priekšpēdējās dienas karstuma rekords galvaspilsētā ir +31,1 grāds 1938.gadā.

Jau ziņots, ka sestdien Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte. Naktī Kurzemē gaidāms lietus, vietām līs stipri un iespējams pērkona negaiss, dienas pirmajā pusē lietus mākoņi šķērsos valsts centrālo daļu, vēlāk tie sasniegs austrumus. Maksimālā gaisa temperatūra sestdien būs +19..+22 grādi, pirms lietus Latgalē un Vidzemes austrumos gaiss vēl sakarsīs līdz +24..+28 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Uz augšu