Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Septembra pirmā nakts būs ar visai rudenīgiem laikapstākļiem

Migla virs Šuņezera vai Šuņazara Daugavpilī.
Migla virs Šuņezera vai Šuņazara Daugavpilī. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Naktī uz svētdienu, 1.septembri, vietām Latvijā veidosies migla, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Naktī debesis brīžiem skaidrosies, tostarp valsts rietumos mākoņu būs mazāk. Vietām, pārsvarā valsts austrumu daļā, gaidāms arī īslaicīgs lietus. Vietām veidosies migla.

Naktī pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +8…+12 grādiem, taču piekrastes tuvumā gaisa temperatūra gaidāma +11…+16 grādi.

Rīgā nakts laikā debesis brīžiem aizklās mākoņi, taču būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Gaisa temperatūra noslīdēs līdz +13…+15 grādu atzīmei.

Savukārt svētdien, 1.septembrī, dienas laikā brīžiem uzspīdēs saule. Mākoņi vietām atnesīs īslaicīgu lietu, kā arī ir iespējams pērkona negaiss. Vējš būs lēns, lai gan negaisa laikā tas var kļūt brāzmaināks.

Gaiss pirmajā septembra dienā iesils līdz +18…+21 grādiem.

Rīgā būs mainīgs mākoņu daudzums un ir iespējams arī īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns vējš, bet maksimālā gaisa temperatūra svārstīties ap +20 grādiem.

Uz augšu