Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Otrdiena būs silta un saulaina

Foto: dpa/scanpix

Otrdienas rītā Latvijā ir maz mākoņu, bet dažviet Ziemeļvidzemē īslaicīgi līst un dārd pērkons, lietus mākoņi virzās prom uz Igauniju, liecina meteoroloģiskā informācija.

Valda lēns vējš un bezvējš. Vietām valstī izveidojusies migla.

Gaisa temperatūra plkst.5 atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem bija no +8,6 grādiem Rucavā līdz +16,5 grādiem Jēkabpilī un +16,7 grādiem Daugavgrīvā.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš viegls austrumu vējš, gaisa temperatūra pirms saullēkta +13 grādi lidostā un +16 grādi pilsētas centrā.

Otrdienas pēcpusdienā maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +20..+24 grādiem Ziemeļkurzemē un vietām Rīgas līča piekrastē līdz +25..+28 grādiem pārējā valstī.

Sinoptiķi prognozē, ka pārsvarā saglabāsies neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Saulainākā diena būs valsts austrumu daļā.

Vējš būs lēns, tas galvenokārt pūtīs no austrumu puses.

Rīgā caur mākoņiem spīdēs saule, nav gaidāmi nokrišņi un saglabāsies lēns vējš. Gaiss iesils vidēji līdz +26 grādiem.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1021-1024 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +18,2 grādiem Ventspilī līdz +24,2 grādiem Jēkabpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.septembrī bija +38 grādi Balkānos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu nulle grādu Alpu kalnos.

Peldvietās saglabājas līdz 21 grādam silts ūdens

Ūdens temperatūra Latvijas upēs, ezeros un jūras piekrastē daudzviet svārstās ap 20 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Jūrā ūdens temperatūra Latvijas piekrastē ir 17..20 grādi.

Lielākajos ezeros ūdens temperatūra galvenokārt saglabājas 19..21 grāda robežās.

Vairumā upju ūdens temperatūra joprojām pārsniedz 16 grādus. Aiviekstē, Salacā un Ventā tā svārstās ap 19 grādiem, Daugavā un Lielupē ir līdz 21 grādam silts ūdens, savukārt ūdens temperatūra Gaujā ir aptuveni 17 grādi.

Ūdens līmenis upēs nedaudz svārstās, galvenokārt pazeminās. Ūdensaugi upēs lielākoties ir pa visu teces šķērsgriezumu, straujākos upju posmos ūdensaugi ir tikai pie krasta. Vietām ūdensaugi sāk sēsties uz gultnes.

Līdz nākamajai nedēļai Latvijā gaidāms sauss un vasarīgi silts laiks, tādēļ ūdens temperatūra mainīsies maz, bet ūdens līmenis galvenokārt pazemināsies.

Uz augšu