Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Trešdiena gaidāma saulaina un karsta

Foto: AFP/SCANPIX

Trešdienas rītā Latvijā ir maz mākoņu un nav nokrišņu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vietām izveidojusies migla. Galvenokārt pūš lēns austrumu vējš.

Gaisa temperatūra plkst.5 atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem bija no +11,3 grādiem Madonā līdz +18,5 grādiem Daugavgrīvā un Kolkā.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, dažviet migla, pūš lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra +13 grādi lidostā un nepilni +18 grādi pilsētas centrā.

Trešdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +25..+30 grādiem, Rīgas līča Kurzemes piekrastē - līdz +22..+24 grādiem, prognozē sinoptiķi.

No plkst.11 līdz 18 visā valstī būs spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums par stipru karstumu.

Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta 4.septembrī, ir +28,9 grādi 2002.gadā Liepājā.

Diena būs lielākoties saulaina, nav gaidāmi nokrišņi. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš.

Rīgā saglabāsies sauss laiks, pūtīs neliels austrumu vējš un gaiss sakarsīs līdz +28..+29 grādiem. Pašreizējais 4.septembra siltuma rekords galvaspilsētā ir +27,5 grādi 2002.gadā.

Laikapstākļus nosaka plašs anticiklons. Atmosfēras spiediens 1024-1028 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +20,1 grāda Mērsragā līdz +29,4 grādiem Bauskā, kur - tāpat kā Daugavpilī, Gulbenē, Jēkabpilī, Madonā, Rēzeknē un Skrīveros - pārspēts 3.septembra karstuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā otrdien bija +38 grādi Balkānos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -1..-2 grādi Islandē un Krievijā.

Uz augšu