Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Piektdien gaiss Latvijā iesils līdz +26 grādiem

Foto: AFP/SCANPIX

Piektdien, 6. septembrī, visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Debesis būs pārsvarā skaidras. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no austrumiem, dienvidaustrumiem.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+26 grādiem.

Rīgā spoži spīdēs saule, pūtīs neliels dienvidaustrumu vējš un termometra stabiņš ēnā pakāpsies līdz +24..+25 grādiem.

Laikapstākļus nosaka plašs anticiklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1026 hektopaskāliem Dienvidkurzemes novadā līdz 1031 hektopaskālam Alūksnes pusē.

Piektdienas rītā vietām Latgalē un Vidzemē gaiss atdzisis līdz +7 grādiem, zemākā temperatūra reģistrēta Vidzemes augstienē un Zilupes pusē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā gaisa temperatūra plkst.5 bija no +7,4 grādiem Zosēnos un +7,7 grādiem Madonā līdz +16,3 grādiem Ventspils ostā un +18,5 grādiem Kolkā.

Zemākā gaisa temperatūra būs laikā ap saullēktu, bet deviņos rītā gaiss iesils līdz +13..+18 grādiem.

Debesis virs Latvijas ir pilnīgi skaidras. Pūš lēns austrumu vējš.

Rīgā skaidrs laiks, pūš dienvidaustrumu vējš ar ātrumu trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +12 grādi lidostā un +15 grādi pilsētas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +23,0 grādiem Alūksnē līdz +28,6 grādiem Ventspilī. Siltuma rekordi netika pārspēti.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.septembrī bija +37 grādi Itālijā un Balkānos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -1 grāds Zviedrijas ziemeļos un -2 grādi Alpu kalnos.

Uz augšu