Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Ceturtdien vietām gaidāms +23 grādu liels siltums

Foto: sergey kolesnikov/Shutterstock

Ceturtdienas rītā vietām Latgalē, Sēlijā un Vidzemes austrumos līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Atsevišķi nelieli lietus mākoņi ir arī Kurzemes rietumos, savukārt valsts centrālajā daļā debesis daudzviet skaidras. Dažviet izveidojusies migla.

Gaisa temperatūra +12..+16 grādi, zem skaidrām debesīm Vidzemē un Zemgalē gaiss vietām atdzisis līdz +9..+11 grādiem.

Valda lēns vējš un bezvējš.

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, pūš viegls dienvidu, dienvidaustrumu vējš, vietām veidojas migla, gaisa temperatūra +10..+13 grādi Pierīgā un +14 grādi pilsētas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā gaidāma no +17 grādiem Kurzemes piekrastē līdz +22..+23 grādiem vietām Zemgalē un Vidzemes rietumos.

Sinoptiķi prognozē, ka valsts rietumu un austrumu daļā saglabāsies daudz mākoņu, vakarā debesis apmāksies arī Latvijas vidienē. Vietām uzlīs, vakarā lietus gaidāms jau daudzviet.

Saglabāsies lēns vējš.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bet vakarā debesis apmāksies un iespējams lietus. Pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +22 grādiem.

No dienvidiem tuvojas zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens 1007-1011 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +18,2 grādiem Kolkā līdz +22,9 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.septembrī bija +35 grādi Spānijā un Kiprā, kā arī +38 grādi Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -5..-6 grādi Islandē un Alpu kalnos.

Uz augšu