Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Piektdien vietām ducinās pērkons

Cilvēki negaisa laikā Rīgā.
Cilvēki negaisa laikā Rīgā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Agrā piektdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir +16..+18 grādi, vien daļā Kurzemes tā noslīdējusi līdz +14..+15 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis mākoņainas, vietām tās brīžiem skaidrojas. Daudzviet valsts centrālajā un austrumu daļā līst, nokrišņi pārsvarā ir īslaicīgi, vietām - intensīvi. Piecos rītā Alūksnes novadā bija pērkona negaiss, iepriekš tas dārdēja arī Latgalē.

Kopš ceturtdienas vakara lielākais nokrišņu daudzums atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem reģistrēts Zosēnos, Vidzemes augstienē, kur tas sasniedzis 22 milimetrus.

Gaiss ir ne tikai silts, bet arī ļoti mitrs, tādēļ vietām valstī piektdienas rītā izveidojusies migla. Pūš lēns vējš, galvenokārt austrumu un ziemeļu vējš.

Rīgā apmācies laiks, brīžiem līst, pūš lēns ziemeļu vējš un termometri rāda +17..+18 grādus. Nokrišņu daudzums līdz plkst.5 pilsētas centrā bija desmit milimetri.

Piektdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Plašākās pērkona lietusgāzes iespējamas vakarā valsts centrālajā daļā.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš, Austrumlatvijā - austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +18..+21 grāds, austrumu novados - līdz +24 grādiem.

Rīgā debesis klās mākoņi un brīžiem līs. Stiprākais lietus un pērkona negaiss iespējams vakarpusē. Gaidāms lēns ziemeļu vējš un +19 grādi.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens 1009-1013 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +16,6 grādiem Liepājā un Rucavā līdz +23,3 grādiem Bauskā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.septembrī bija +35 grādi Spānijā, Grieķijā un Krievijas dienvidos, kā arī +37 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -13 grādi Alpu kalnos.

Uz augšu