Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Otrdien gaidāmi pat +26 grādi

Foto: TVNET

Agrā otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no +7 grādiem vietām Latgalē un Vidzemes augstienē līdz +13..+15 grādiem dažviet Kurzemē un Zemgalē, kā arī Vidzemes piekrastē un Priekuļos, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem zemākā temperatūra piecos rītā bija +7,5 grādi Madonā un Zosēnos, bet atbilstoši "Latvijas valsts ceļu" informācijai Zilupes pusē gaiss atdzisis līdz +6,5 grādiem.

Debesis pārsvarā skaidras, nav nokrišņu. Vietām izveidojusies migla. Valda lēns vējš un bezvējš.

Gaisa kvalitāte svārstās no labas līdz sliktai, valsts lielākajā daļā sīko putekļu PM10 koncentrācija otrdienas rītā ir mazāka nekā pirmdienas pēcpusdienā.

Rīgā skaidrs laiks, pūš lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra +12 grādi lidostā un +15 grādi pilsētas centrā.

Otrdienas pēcpusdienā Latvijā gaiss sasils līdz +23..+26 grādiem, vietām piekrastē temperatūra svārstīsies ap +20 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Vissiltākais 17.septembris Latvijā ir bijis 1947.gadā, kad Saldū termometra stabiņš pakāpās līdz pat +29,4 grādiem.

Otrdiena būs sausa un pārsvarā saulaina, gaidāms lēns vējš.

Rīgā saglabāsies saulains laiks, bez nokrišņiem. Pūšot lēnam vējam, gaiss iesils līdz +25 grādiem.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1027-1030 hektopaskāli jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +21,2 grādiem Kolkā līdz +26,9 grādiem Ventspilī. 18 novērojumu stacijās tika pārspēts 16.septembra siltuma rekords, turklāt Dagdā, Gulbenē, Jēkabpilī, Rēzeknē un Rūjienā labots mēneša otrās dekādes rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16.septembrī bija +37..+38 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -6 grādi Alpu kalnos.

Uz augšu