Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Sinoptiķi nāk klajā ar neiepriecinošu laika prognozi tuvākajām dienām

Foto: Shutterstock

Šīs nedēļas beigās Latvijā gaidāms straujāks temperatūras kritums, un septembra pēdējās divas dienas būs arī mēneša vēsākās dienas, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien un piektdien daudzviet īslaicīgi līs, vietām - īpaši Kurzemē - iespējamas pērkona lietusgāzes. Vējš pūtīs no dienvidu puses un brīžiem kļūs brāzmains. Gaisa temperatūra naktīs nenoslīdēs zem +9..+16 grādiem, ceturtdien temperatūra pakāpsies līdz +17..+22 grādiem, piektdiena būs nedaudz vēsāka.

Daudzviet līs arī nedēļas nogalē, kad mērens dienvidrietumu vējš pāries rietumu vējā. Ieplūstot dzestrākam gaisam no Eiropas ziemeļrietumiem, svētdien temperatūra vairs nepārsniegs +12..+15 grādus un naktī uz pirmdienu tā vietām var noslīdēt nedaudz zem nulles.

Sagaidāms, ka arī nākamnedēļ brīžiem līs, sniegs pagaidām netiek prognozēts. Gaisa temperatūra dažās dienās var pakāpties nedaudz virs +15 grādiem.

Lai gan atsevišķās novērojumu stacijās, galvenokārt Vidzemē, meteoroloģiskais rudens sākās 19.septembrī, valstī kopumā tā iestāšanās gaidāma 28.septembrī jeb aptuveni mēnesi vēlāk nekā ierasts. Meteoroloģiskais rudens sākas, ja piecas dienas pēc kārtas vidējā gaisa temperatūra saglabājas zem +15 grādiem, un tā sākums ir pirmā no šīm dienām.

Uz augšu