Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Dzeltenais brīdinājums: vietām Latvijā svētdienas rītā izveidojusies bieza migla

Migla Rīgā
Migla Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

6. oktobra rītā vietām Latvijā ir sākusi veidoties migla ar redzamību 100-500 metri, kuras dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) publicētā informācija.

No rīta migla gaidāma daudzviet, atsevišķās vietās tā var būt ļoti bieza. Migla dažviet Latvijā saglabāsies līdz priekšpusdienai, teikts LVĢMC mājaslapā. 

Dzeltenais brīdinājums ir spēkā no 6. oktobra pulksten 00:25 līdz 6. oktobra pulksten 10:30.

Kā teikts LVĢMC mājaslapā, dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka migla var ietekmēt ikdienas gaitu aktivitātēm, kas paredzētas ārā. Tiks traucēta transporta kustība uz ceļiem, kā arī gaisa satiksme. Miglas dēļ var būt pasliktināta gaisa kvalitāte, jo sevišķi pilsētās. LVĢMC aicina ieplānot ilgāku laiku ceļam.

LVĢMC mājaslapā norādīts, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi par miglu nav bīstami, taču, ja plāno aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, esi uzmanīgs.

Jau ziņots, ka svētdiena aizritēs ar mierīgiem laika apstākļiem - nav gaidāmi nokrišņi.

LVĢMC prognozes liecina, ka debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums un pūtīs lēns vējš. Vietām no rīta saglabāsies migla. Gaiss iesils līdz +11…+14 grādiem pēc Celsija.

Rīgā sauli dažbrīd aizklās mākoņi, bet lietu tie nenesīs. Pūtīs lēns vējš, gaiss iesils līdz +11…+13°.

Tāpat izsludināti vēl divi dzeltenie brīdinājumi – no 6.oktobra pulksten 01:00 līdz 6.oktobra pulksten 9 rītā spēkā ir salnas brīdinājums, savukārt no 4. oktobra līdz 10. oktobrim vietām Latvijas dienvidaustrumu rajonos mežos ir gaidāma augsta ugunsbīstamība.

Migla Rīgā 2024. gada februārī:

Uz augšu