Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Ceturtdien Latvijā gaidāma pelēka, bet visai silta rudens diena

Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 10. oktobrī, gaidāma pelēka, bet visai silta rudens diena, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Nakts uz ceturtdienu aizritēs ar lielākoties mākoņainu laiku. Centrālajos un austrumu rajonos līs, dažviet iespējams arī pērkona negaiss. Dienvidaustrumu, dienvidu, dienvidrietumu vējš pūtīs lēni līdz mēreni, savukārt Vidzemē vējš būs brāzmains. Vietām veidosies migla. Minimālā gaisa temperatūra būs +9…+13 grādu robežās.

Galvaspilsētā debesis klās mākoņi un nakts pirmajā pusē gaidāms lietus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, un gaiss atdzisīs līdz +13…+14 grādiem.

Tikmēr diennakts gaišajās stundās debesis skaidrosies vien vietām, taču būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Dienvidaustrumu, dienvidu vējš būs lēns līdz mērens, pēcpusdienā Kurzemē kļūstot brāzmaināks. Būs samērā silts, gaisam iesilstot līdz +15…+20 grādiem.

Arī diena Rīgā aizritēs ar lielākoties mākoņainu laiku, taču nokrišņi nav gaidāmi. Saglabāsies lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18…+19 grādiem.

Uz augšu