Brāzmainais vējš izraisījis ūdens līmeņa celšanos Daugavā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdien īsi pēc plkst.8 Rīgas ziemeļos reģistrēta ziemeļrietumu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 24 metriem sekundē, liecina dati no SIA «Riga fertilizer terminal» novērojumu stacijas Kundziņsalā.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ūdens līmenis Rīgas līča dienvidos un Daugavā pilsētas teritorijā pakāpies aptuveni metru virs ierastās atzīmes. Izsludināts dzeltenais brīdinājums. Nav gaidāmi lieli plūdi; dienā ūdens sāks atkāpties.

Kā ziņots, naktī uz svētdienu Liepājas ostā konstatēta īslaicīga vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 27 metriem sekundē, kā arī gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +8,6 grādiem.

Brāzmains vējš pūš visā Latvijā, tostarp Alūksnē vēja brāzmu spēks sasniedzis 19 metru sekundē.

Dienas gaitā sāks mazināties vēja ātrums; priekšpusdienā Vidzemes piekrastē saglabāsies rietumu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē, valsts austrumos līdz pēcpusdienai gaidāmas brāzmas ar spēku līdz 16 metriem sekundē, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra no -1..+2 grādiem austrumu novados līdz +5..+6 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē. Diena gaidāma samērā saulaina.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu