No Bali vulkāna mutuļo dūmi; naktī parādījusies sārta blāzma

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Aguna vulkāna krātera Bali turpina mutuļot dūmi, paceļoties pat apmēram trīs kilometru augstumā, ziņo «The Guardian». Naktī uz otrdienu dūmos varēja saskatīt sārtu blāzmu, kas ainavai lika izskatīties teju apokaliptiskai.

Tuvojoties izvirdumam, vulkāna krāterī kāpj lava. Iestājoties tumsai, kļuva redzams tās atspīdums dūmos.

Aguns, kas ir Bali augstākais punkts, pēdējās nedēļas laikā ir ļoti nemierīgs. Varasiestādes likušas evakuēties apmēram 100 000 vulkāna tuvumā dzīvojošo cilvēku. Vulkāna pelnu dēļ ierastais dzīves ritms izjaukts arī tālāk dzīvojošajiem tūristiem, jo pelnu dēļ jau otro dienu slēgta Bali lidosta.

Sociālajos tīklos populārs kļuva video, kurā redzams, kā no Aguna krātera debesīs paceļas divkrāsains dūmu stabs. Bali ārkārtas dienests skaidro, ka baltie dūmi radušies ūdens iztvaikošanas rezultātā, savukārt tumšos dūmus radījusi magma.

Saskaņā ar Latvijas Ārlietu ministrijas rīcībā esošajiem datiem, patlaban Bali atrodas astoņi Latvijas valstspiederīgie, taču nevienam no viņiem nav nepieciešama palīdzība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu