Vai gribat baltus un sniegotus Ziemassvētkus? Jaunākā prognoze

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tuvākās dienas būs neierasti siltas decembra vidum, un piektdien gaisa temperatūra būs ļoti tuvu siltuma rekordam. Neraugoties uz to, nākamajā nedēļā laiks kļūs nepastāvīgāks un Latvijai pietuvosies aukstas gaisa masas, šorīt vēsta portāls «lsm.lv».

Trešdien un ceturtdien vietām Latvijā gaidāmi nelieli nokrišņi - lietus un slapjš sniegs. Gaisa temperatūra gan naktīs, gan dienās būs visai līdzīga - 0...+6 grādu robežās.

Piektdien Latvijas sasniegs plašs ciklons ar siltām gaisa masām, kas atnesīs ilgstošu lietu. Termometra stabiņš sasniegs +4..+8 grādus.

Brīvdienās Latvijā ieplūdīs mazliet vēsākas gaisa masas, debesis skaidrosies, tomēr ik pa laikam būs gaidāmi nokrišņi. Gaisa temperatūra gan naktīs, gan dienās būs ap 0..+6 grādiem.

Visu atlikušo nedēļu pūtīs dienvidrietumu vēji ar brāzmām līdz 10-15 metriem sekundē, kas piekrastē varētu sasniegt 18 metrus sekundē.

Nākamajā nedēļā Eiropas ziemeļos cikloni kļūs arvien aktīvāki, tādēļ vējš pieņemsies spēkā, brāzmās pārsniedzot 20 metrus sekundē.

Lai arī pašreizējās prognozes vēl ir mainīgas un neskaidras, tomēr ir pieaugusi iespējamība, ka lielā daļā Vidzemes un Latgalē Ziemassvētkos valdīs neliels sals un snigs. Kurzemē un Rīgā iespēja, ka svētkos varētu būt ziemai atbilstoši laika apstākļi, joprojām ir niecīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu