Decembrī laiks būs nepastāvīgs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Decembra pirmajā pusē laika apstākļus noteiks aktīvi Atlantijas cikloni, kuru darbības dēļ laika apstākļi būs nepastāvīgi un mainīgi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra.

Bieži gaidāms slapjš sniegs, rietumos arī lietus. Pūtīs mērens līdz stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pārsvarā no mīnus 3 grādiem valsts austrumos līdz plus 4 grādiem jūras piekrastē. Savukārt dienā būs 0 līdz plus 6 grādus silts.

Auksts un pārsvarā sauss periods gaidāms mēneša vidū.

Sākot ar trešās dekādes pirmajām dienām, gaisa temperatūra būtiski paaugstināsies. Atsevišķās dienās no jauna gaidāms atkusnis un snigs, savukārt rietumos iespējams arī lietus.

Decembris ir gada vistumšākais mēnesis. Vidēji astoņās līdz divpadsmit dienās ar sauli tās vidējais spīdēšanas ilgums ir tikai divas līdz divas ar pusi stundas.

Diennakts vidējā gaisa temperatūra turpina samazināties. Austrumu rajonos diennakts vidējā gaisa temperatūra mēneša laikā noslīd līdz mīnus 6 grādiem, bet Baltijas jūras piekrastē tikai mēneša vidū iestājas ziema, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra stabili noslīd zem 0.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu