Pelargoniju pārziemošana

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Visu vasaru uz balkona skaisti ziedēja pelargonijas. Ienesu tās iekšā, bet augiem sāka dzeltēt lapas un aizkalst ziedi. Kā pelargonijas pārziemināt un saglabāt nākamajai vasarai?

Dārzniece Rūta Valtere domā, ka pelargonijai šobrīd istabā ir pārāk silti, tādēļ augs atbrīvojas no daļām, kas pieradušas pie vēsāka klimata. Augu var apgriezt un sākt audzēt no jauna, vēlams gaišā, vēsā un mitrā vietā. Jārēķinās, ka jaunie dzinumi ziemā istabā būs izstīdzējuši. Ja ir pagrabs, var sagaidīt, kamēr pelargonija nomet visas lapas un stublāju nolikt pagrabā. Var arī izņemt no puķu poda, nedaudz nopurināt no saknēm zemi, ietīt pāris kārtās avīžu un likt plauktā blakus ievārījuma burkām. Februāra beigās augs jānes istabā, jāapgriež un jāaudzē no jauna. Ja augustā būtu ņemti spraudeņi, no tiem izaugušos jaunstādiņus ziemā vieglāk audzēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu