Saulespuķes drīz pāraugs divstāvu māju (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Nudien tas man ir vasaras pārsteigums! Liekas, ka tās nav puķes, bet koki ar tik resniem stumbriem, ka saujā nevar aptvert. Vēl pat ziedi nav uzplaukuši! Ja nebūs salnu, saulespuķes stiepsies augumā vēl. Kopā ar mazdēlu Āri esam uzmeistarojuši četrus metrus garu lineālu, lai varētu puķes regulāri mērīt. Nu jau stumbri ir sasnieguši teju četru metru garumu," saka Maiga Gailīte, kuras piemājas dārzā Gulbenē, Malas ielā, izaugušas astoņas saulespuķes gandrīz divstāvu mājas augstumā.

Sēklas esot pirktas Gulbenē puķu veikalā. Namamāte gribējusi, lai pie mājas košajā puķu dārzā izceļas daži koši saulespuķu ziedi. Taču augustā no ziediem vēl ne miņas, jo, šķiet, visu spēku augi veltījuši, lai sasniegtu garuma rekordu. Gulbenē līdz šim neesot dzirdēts, ka kādā dārzā būtu tik slaikas saulespuķes.

M.Gailīte klāsta, ka ne jau velti šai dienvidniecei dots saulespuķes vārds, jo ir jaušams, ka tā gribētu aizstiepties līdz pašai saulei.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu