ANO: taifūns «Haiyan» prasījis 4460 cilvēku dzīvību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) ceturtdien paziņoja, ka pēc taifūna «Haiyan», kas pagājušonedēļ piemeklēja Filipīnu centrālās daļas salas, 4460 cilvēku ir apmetušies organizācijas izveidotajos evakuācijas centros.

ANO Humānās palīdzības jautājumu koordinācijas birojs norādīja, ka datus saņēmis no Filipīnu Sociālās labklājības un attīstības departamenta.

Iepriekš ANO kļūdaini pavēstīja, ka 4460 ir upurus skaits.

Organizācijas rīcībā esošā informācija liecina, ka 920 tūkstoši cilvēku vētras dēļ ir palikuši bez dzīvesvietas, bet kopumā vētra ietekmējusi 11,8 miljonus cilvēku.

Filipīnu Nacionālā katastrofu riska samazināšanas un pārvaldības padome trešdien paziņoja, ka oficiālais apzināto bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 2275 cilvēkiem, bet vēl 80 ir pazuduši bez vēsts. 3655 cilvēki taifūnā tika ievainoti.

Taifūns «Haiyan», kas piektdien plosījās Filipīnu centrālās daļas salās un iznīcināja vairākas piekrastes pilsētas, ir viena no visu laiku spēcīgākajām vētrām, kas sasniegusi sauszemi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu