Pirmo reizi šajā ziemā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz -20 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Lielā daļā Latgales un Sēlijas gaisa temperatūra ceturtdienas rītā pazeminājusies līdz -18..-20 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Tostarp 20 grādu sals reģistrēts Daugavpils novērojumu stacijā. Tā ir zemākā gaisa temperatūra valstī kopš 2018.gada 3.marta.

Zem -10 grādiem termometra stabiņš noslīdējis arī daudzviet Zemgalē un Vidzemē, savukārt Kurzemē gaisa temperatūra ir -1..-6 grādi.

Valsts dienvidaustrumu pusē daudzviet skaidrs laiks, pārējā Latvijā debesis sedz mākoņi un daudzviet krīt neliels sniegs. Lēns vējš vai bezvējš.

Turpinoties snigšanai, vietām valsts rietumu un centrālajā daļā sniega segas biezums pārsniedzis desmit centimetru, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Saldū sniega kārtas biezums pieaudzis no diviem centimetriem nedēļas sākumā līdz 12 centimetriem ceturtdienas rītā, Stendē - attiecīgi no viena līdz desmit, Mērsragā - no diviem līdz 11, Rūjienā - no sešiem līdz 12 centimetriem.

Lielāko daļu Kurzemes, Zemgales un Vidzemes sniegs klāj 4-12 centimetru biezumā, Kurzemes piekrastē sniega sega vietām ir plānāka, bet valsts austrumos saglabājas 14-19 centimetru dziļš sniegs, vēl nedaudz vairāk sniega ir Alūksnes augstienē.

Rīgā apmācies laiks, sīks sniegs, lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra -9 grādi.

Ceturtdien mākoņi daļēji segs Latvijas debesis, vietām nedaudz snigs un saulainākais laiks saglabāsies valsts dienvidaustrumu pusē, prognozē sinoptiķi.

Pūšot lēnam vējam, maksimālā gaisa temperatūra būs no nulles Kurzemes piekrastē līdz -11 grādiem Latgalē un Sēlijā.

Rīgā iespējams neliels sniegs, pūtīs lēns dienvidu vējš un gaisa temperatūra dienas vidū būs -8 grādi.

Laikapstākļus nosaka nedaudz paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 763-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien bija no 0..-3 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -7..-8 grādiem Latgales dienvidos.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 9.janvārī bija +20..+22 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -31 grāds Somijas ziemeļaustrumos un -38 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu