Ceturtdienas rītā daudzviet nokrišņi; diena būs saulaina, bet dzestra

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdienas rītā Latvijā ir apmācies laiks, kas no valsts ziemeļiem sāk skaidroties, un daudzviet turpinās nokrišņi - pārsvarā neliels lietus, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, brāzmās 8-14 metri sekundē, naktī piekrastē bija brāzmas līdz 19 metriem sekundē.

Rīgā apmācies laiks, vēl var uzlīt. Gaisa temperatūra +3..+4 grādi, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūš līdz 13 metriem sekundē. Ūdens līmenis pakāpies aptuveni metru virs normas.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien bija +1..-2 grādi valsts austrumu daļā un +1..+4 grādi pārējā Latvijā. 

Ceturtdien, pūšot dzestram ziemeļvējam, spīdēs saule

Ceturtdien, sākot no valsts ziemeļiem, pamazām izklīdīs mākoņi, spīdēs saule un pazemināsies gaisa temperatūra, prognozē sinoptiķi.

Vietām vēl gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi un apledojuši ceļi.

Vējš iegriezīsies no ziemeļiem un brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 9-14 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra dienas vidū būs no +4 grādiem Liepājā līdz -4 grādiem Alūksnē; vakarā gaidāms sals līdz -7 grādiem.

Arī Rīgā laiks kļūs saulains, pūtīs dzestrs ziemelis un gaisa temperatūra svārstīsies ap nulles atzīmi.

Laikapstākļus ietekmē ciklons Krievijā un augsta spiediena apgabals, kas sāk veidoties Skandināvijā. Atmosfēras spiediens Latvijas austrumos pazeminājies līdz 752 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī; sākas spiediena paaugstināšanās.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.februārī bija +23 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -28 grādi Somijas ziemeļos un -31 grāds Krievijas ziemeļos.

 Latgalē, Vidzemē un Zemgalē apgrūtināti braukšanas apstākļi

Visā Latgalē un daudzviet Vidzemē un Zemgalē šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Apledojošie ceļa posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 83 uzņēmuma "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības. 

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Siguldas šosejas (A2) posmā Vangaži–Veclaicene, Valmieras šosejas (A3) posmā Murjāņi–Braslas tilts un posmā Strenči-Valka, Daugavpils šoseja (A6) posmā Pļaviņas-Paternieki, autoceļa Jēkabpils–Terehova (A12) visā garumā, autoceļa Smiltene–Gulbene (P27) visā garumā, autoceļa Grebņeva–Medumi (A13) visā garumā, autoceļa Rēzekne–Gulbene (P36) visā garumā, autoceļa Pļaviņas–Gulbene (P37) posmā Aiviekste-Gulbene, Daugavpils apvedceļa (A14) visā garumā, autoceļa Balvi–Kapūne (P47) visā garumā un Rēzeknes apvedceļa (A15) visā garumā.  

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Daugavpils, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas, Madonas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Valkas un Valmieras apkaimē.

Apmierinoši braukšanas braukšanas apstākļi šorīt ir tikai Kurzemē un Vidzemes piekrastē.

Sinoptiķi prognozē, ka ceturtdien, sākot no valsts ziemeļiem, pamazām izklīdīs mākoņi, spīdēs saule un pazemināsies gaisa temperatūra. Vietām vēl gaidāmi nelieli īslaicīgi nokrišņi un apledojuši ceļi. 

Autovadītāji tiek aicināti braukt uzmanīgi, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, ievērojot piesardzīgu distanci un atceroties, ka braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, turklāt uz ceļiem var veidoties grūti pamanāma atkala.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu