Otrdien uzspīdēs saule un gaidāmi īslaicīgi nokrišņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Agrā otrdienas rītā gaisa temperatūra visā Latvijā ir +2..+5 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Debesis pārsvarā mākoņainas, mazāk mākoņu Kurzemē. Vietām - lielākoties Vidzemē - ir nelieli nokrišņi, galvenokārt lietus. Atsevišķos ceļu posmos var veidoties apledojums; naktī tas konstatēts Latgalē.

Alūksnē vēl saglabājas pāris centimetrus bieza sniega kārtiņa.

Pūš mērens dienvidrietumu vējš, Kurzemes rietumkrastā brāzmās līdz 19 metriem sekundē.

Rīgā mākoņains laiks, dienvidrietumu vējš 5-10 metri sekundē, gaisa temperatūra +4..+5 grādi.

Apledojuma dēļ šorīt Latgalē ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, liecina VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 28 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības. 

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Daugavpils šosejas posmā no Nīcgales līdz Pāterniekiem, Rēzeknes šosejas posmā no Varakļāniem līdz Terehovai, Grebņeva - Medumi šosejas visa maršruta garumā, kā arī Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem visa maršruta garumā.

Tikmēr uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Daugavpils, Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Rēzeknes apkārtnē.

Autovadītāji tiek aicināti braukt uzmanīgi, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, ievērojot piesardzīgu distanci un atceroties, ka braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, turklāt uz ceļiem var veidoties grūti pamanāma atkala.

Otrdien daudzviet Latvijā starp mākoņiem uzspīdēs saule, lielā valsts daļā gaidāmi īslaicīgi nokrišņi - lietus, arī slapjš sniegs un krusa, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs +2..+6 grādi.

Rīgā uzspīdēs saule un nedaudz īslaicīgi līs, pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra būs aptuveni +5 grādi.

Laikapstākļus nosaka liela ciklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 734-738 dzīvsudraba staba milimetri.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien bija +3..+5 grādi valsts austrumos un +5..+7 grādi pārējā Latvijā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10.februārī bija +26 grādi Spānijas austrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -13 grādi Skandināvijas un Alpu kalnos, kā arī -18 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu