Beidzot sniegs - Vidzemē līdz 5cm bieza sniega sega; ceļi slideni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pēdējā diennaktī lielākajā daļā Vidzemes, kā arī vietām Ziemeļkurzemē izveidojusies sniega kārta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Biezākā sniega sega - attiecīgi četri un pieci centimetri - pārklājusi Zosēnus un Alūksni.

Trešdienas rītā Latvijas debesis ir daļēji mākoņainas, vietām - visvairāk Kurzemē - līst un snieg. Ceļi daudzviet apledojuši. Gaisa temperatūra -1..+2 grādi, Kurzemes dienvidrietumos līdz +4 grādiem.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, stiprāks tas ir Kurzemes rietumu piekrastē - Liepājas ostā reģistrētas brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Rīgā rīta agrumā neliels mākoņu daudzums, ielas un ietves var būt apledojušas. Pūš dienvidu vējš 4-9 metri sekundē, gaisa temperatūra +1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijā bija 0..+5 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.februārī bija +27 grādi Spānijas austrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -31 grāds Skandināvijas ziemeļos.

Sniega un apledojuma dēļ šorīt lielā daļā Latvijas ir apgrūtināti braukšanas apstākļi

Sniega un apledojuma dēļ šorīt lielā daļā Latvijas ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Komunikācijas daļā.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Tallinas šosejas posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Vidzemes šosejas posmā no Rīgas līdz Līgatnei un no Virešiem līdz Veclaicenei, Valmieras šosejas posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, pa Rīgas apvedceļu visā garumā, Daugavpils šosejas posmā no Lielvārdes līdz Pļaviņām, Liepājas šosejas posmā no Kalnciema līdz Saldum, Ventspils šosejas posmā no Strazdes līdz Ventspilij, pa autoceļu Liepāja-Rucava visā garumā, autoceļa Jēkabpils-Terehova posmā no Rēzeknes līdz Terehovai, kā arī autoceļa Tīnūži-Koknese posmā no Skrīveru pagrieziena līdz Koknesei.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Aizkraukles, Alūksnes, Cēsu, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Madonas, Saldus, Talsu, Tukuma, Valkas, Ventspils un Valmieras apkārtnēs.

Slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 127 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītāji tiek aicināti braukt uzmanīgi, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, ievērojot piesardzīgu distanci un atceroties, ka braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, turklāt uz ceļiem var veidoties grūti pamanāma atkala.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu