Sinoptiķi brīdina par sasalstošu lietu Vidzemē, Latgalē un Sēlijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saistībā ar sniegu, lietu un atkalu apgrūtināti braukšanas apstākļi,
Saistībā ar sniegu, lietu un atkalu apgrūtināti braukšanas apstākļi, Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdien Latvijā būs pārsvarā apmācies un dūmakains laiks, vietām gaidāmi nelieli nokrišņi, pēcpusdienā un vakarā jau daudzviet līs, savukārt valsts austrumos gaidāms arī sniegs un atkala, prognozē sinoptiķi.

Otrdienas rītā visā Latvijā ir dūmaka, valsts dienvidu un rietumu daļā vietām saglabājas migla ar redzamību 100-700 metri, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Alūksnes pusē gaiss ir atdzisis līdz -6 grādiem, bet citur valstī caurmērā no -3 līdz +2 grādiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs Vidzemē, Latgalē un Sēlijā izsludinājis dzelteno brīdinājumu par sasalstošu lietu pēcpusdienā un vakarā. Uz ceļiem, kā arī citām virsmām veidosies apledojums.

Dienvidu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no -3..-5 grādiem valsts austrumu pierobežā līdz +7 grādiem vietām Kurzemē.

Vējš neuzlabos gaisa kvalitāti, jo ar dienvidvēju ieplūdīs piesārņojums no Lietuvas un joprojām būs kavēta gaisa slāņu vertikālā sajaukšanās. Tīrāks gaiss būs valsts austrumos.

Rīgā gaidāms mākoņains un dūmakains laiks, slikta gaisa kvalitāte, neliels lietus, dienvidu vēja brāzmas līdz 12 metriem sekundē, maksimālā gaisa temperatūra +3 grādi.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals, kā arī zema spiediena ieplaka ar atmosfēras frontēm. Gaisa spiediens jūras līmenī no 1024 hektopaskāliem Ziemeļkurzemē līdz 1032 hektopaskāliem valsts austrumos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu