Naktī no dienvidiem ieradīsies ciklons ar stipru vēju un lielāko nokrišņu daudzumu kopš pagājušā gada

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietus
Lietus Foto: Shutterstock

Naktī uz pirmdienu Latvijā no dienvidiem ieradīsies ciklons ar stipru vēju un lielāko nokrišņu daudzumu kopš pagājušā gada, brīdina sinoptiķi.

Daudzviet Latgalē, Vidzemē un Zemgalē nokrišņu summa līdz otrdienas rītam sasniegs 25-40 milimetrus. Līs, kā arī snigs slapjš sniegs.

Pūtīs brāzmains ziemeļaustrumu vējš, kas pāries ziemeļu, ziemeļrietumu vējā. Tā ātrums brāzmās daudzviet pastiprināsies līdz 17-22 metriem sekundē.

Spēcīgā vēja un nokrišņu dēļ vietām var lūzt koki. Vēja postījumi nav gaidāmi Kurzemē, un Kurzemē būs arī vismazāk nokrišņu.

Visā Latvijas teritorijā, izņemot Kurzemi, stiprā lietus un/vai vēja dēļ pirmdien izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. 

Foto: Ekrānšāviņš no meteo.lv

Brīdinājums par stipru lietu būs spēkā arī otrdien lielākajā daļā Latvijas teritorijas, izņemot Kurzemi un Jūrmalas pilsētu. 

Naktī uz 3.maiju nakts pirmajā pusē no dienvidiem Latviju sasniegs plaša nokrišņu zona. Valsts centrālajos un austrumu rajonos nokrišņi būs ilgstoši - gaidāms lietus, slapjš sniegs un kopējais nokrišņu daudzums gan naktī, gan dienā sasniegs 20-25 mm, bet diennakts laikā vietām sasniegs 40-50 mm, kas ir tuvu mēneša normai.

Brīžiem nokrišņi būs stipri un redzamība apgrūtināta. Vietām var veidoties dažus centimetrus bieza sniega kārta, ceļi var būt slideni.

Nakts otrajā pusē nokrišņu zona sasniegs arī Rīgu - gaidāms ilgstošs lietus, iespējams arī slapjš sniegs un kopējais nokrišņu daudzums galvaspilsētā sasniegs 20-25 mm.

Vienlaikus nakts otrajā pusē daudzviet Latvijā, tajā skaitā Rīgā ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-18 m/s. No rīta vējš pakāpeniski iegriezīsies no ziemeļrietumiem un laika posmā no plkst.8 līdz 11 līča piekrastē ziemeļu, ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 m/s.

Gaisa temperatūra pirmdien gan naktī, gan dienā gaidāma +1..+8 grādu robežās.

Rīgā pirmdien būs nomācies un lietains laiks, līs stipri. Ziemeļu vēja ātrums brāzmās var sasniegt 22 metrus sekundē. Gaisa temperatūra +3..+5 grādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu