Svētdien daudzviet turpināsies lietus, vietām gaidāms pērkons

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Svētdien Latvijas austrumu daļā, īpaši ziemeļaustrumos, ilgstoši līs, citviet valstī gaidāms īslaicīgs lietus, vietām - pērkona lietusgāzes.

Svētdienas rītā Vidzemē un Zemgalē pamatīgi līst, lietus ir arī vietām Kurzemē un Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Debesis apmākušās, vien Kurzemes rietumos vietām skaidrojas. Pūš lēns mainīga virziena vējš, austrumu novados - mērens vējš.

Gaisa temperatūra +8..+12 grādi.

Rīgā apmācies un lietains laiks, rietumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra svārstās ap +10 grādiem.

Austrumu novados aizvien spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par stipru lietu.

Sinoptiķi prognozē, ka pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, bet valsts austrumos, kā arī vietām negaisa mākoņu ietekmē gaidāmas brāzmas līdz 15-18 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +12..+17 grādiem.

Rīgā no rīta vēl līs, vēlāk gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams pērkona lietusgāzes. Pūšot lēnam līdz mērenam rietumu, ziemeļrietumu vējam un uzspīdot saulei, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +16 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons, kura centrs no Latvijas austrumu daļas virzās tālāk uz ziemeļaustrumiem. Atmosfēras spiediens Latgalē un Vidzemes austrumos pazeminājies līdz 999 hektopaskāliem jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +13,1 grāda Ventspils ostā līdz +18,9 grādiem Rīgā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22.maijā bija +35 grādi Spānijā un +39 grādi Krievijas galējos dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -10 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu