Brīdina par ļoti stipru karstumu tuvākajās dienās

Gaidāmas tropiskās naktis
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ceturtdien, piektdien un arī sestdien Latvijā gaidāms stiprs karstums – termometra stabiņš teritorijas lielākajā daļā pakāpsies līdz +27…+30 grādu atzīmei, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Savukārt no svētdienas gaisa temperatūra turpinās paaugstināties un rietumu un centrālajos rajonos gaidāms pat ļoti stiprs karstums – gaiss iesils pat līdz +32 grādiem,

vietām gaidāmas arī tropiskās naktis, kad gaisa temperatūra nepazemināsies zem +20°.

Speciālisti brīdina, ka

karstuma ietekmē pastāv paaugstināts veselības problēmu risks plašam iedzīvotāju lokam, sevišķi vecākiem cilvēkiem un zīdaiņiem.

Kā ziņots, tuvākajās dienās Latvijā gaidāmai jauni karstuma rekordi, un svelme turpināsies vismaz līdz 23.jūnijam, liecina pašreizējās sinoptiķu prognozes.

Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta vasaras pirmajā mēnesī, ir +34,6 grādi 1973.gadā Mērsragā.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi Līgo vakarā valsts austrumu daļā saglabāsies +30 grādu tveice, daudzviet gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, no Jāņu dienas karstums atkāpsies.

Citas prognozes liecina, ka tveice var turpināties ilgāk.

Mežos gaidāma augsta ugunsbīstamība.

Samazināsies ozona daudzums stratosfērā - gaidāms intensīvāks ultravioletais starojums nekā parasti. Laikā no plkst.11 līdz 16 jāizvairās no atrašanās tiešos saules staros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu