Ceturtdiena atkal atnesīs lietainu laiku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Velokurjers lietus laikā.
Velokurjers lietus laikā. Foto: Edijs Pālens/LETA

12. augusta rīts Latvijā lielākoties ir mākoņains, vietām atnesot īpaši stipru lietu. Dažviet ducina pērkona negaiss. 

Piecos rītā pērkons dārdēja galvenokārt Ziemeļkurzemes piekrastē.

Lielākais nokrišņu daudzums, kas pēdējā diennaktī reģistrēts novērojumu stacijās, ir 30 milimetri Daugavgrīvā un 23 milimetri Madonā. Šajās novērojumu stacijās fiksētas arī stiprākās vēja brāzmas - attiecīgi 17 un 18 metri sekundē.

Vietām valstī - īpaši zem skaidrām debesīm Dienvidkurzemes novadā - izveidojusies migla. Pūš lēns vējš, galvenokārt no rietumiem, ziemeļrietumiem.

Gaisa temperatūra plkst.5 bija no +10 grādiem vietām Dienvidkurzemes novadā līdz nepilniem +18 grādiem Liepājā un Ventspilī pie jūras.

Rīgā iespējams pērkona negaiss. Pūš ziemeļrietumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +15..+17 grādi.

Ceturtdien daudzviet Latvijā - galvenokārt valsts centrālajā un austrumu daļā - gaidāms lietus, tai skaitā pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Stiprs pērkona lietus lokāli izraisīs zemāko vietu īslaicīgu applūšanu. Dažviet gaidāms arī brāzmains vējš.

Galvenokārt pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš. Sausākā un saulainākā diena būs Kurzemē. Maksimālā gaisa temperatūra +18..+23 grādi.

Rīgā gaidāms lietus, iespējamas stipras pērkona lietusgāzes, ar mainīgu spēku vējš pūtīs no ziemeļrietumiem. Maksimālā gaisa temperatūra būs aptuveni +20 grādi.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals, no dienvidrietumiem pastiprinās anticiklona ietekme. Atmosfēras spiediens 1013-1016 hektopaskāli jūras līmenī.

Rīgā un citviet valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par pērkona negaisu ar stiprām lietusgāzēm un vēja brāzmām līdz 15 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +19,5 grādiem Rīgas centrā līdz +24,6 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 11.augustā bija +48,8 grādi Sicīlijā, kas provizoriski ir jauns karstuma rekords Eiropā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu +2 grādi kalnos Centrāleiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu